Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

avascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-me

 

 

Urbanistički plan "Slatina"

 

Prostor koji se obuhvata planom je urbano područje naselja Slatina površine 353,98 ha. Planom je obuhvaćen planski period od 15 (petnaest) godina, i to razdoblje od 2007. godine do 2022. godine. Plan se radi kao revizija prethodno izrađenog Urbanističkog plana “Slatina” za period od 1986. do 2006. godine.
U prvoj fazi izrade obavljena su obimna usaglašavanja sa komunalnim preduzećima, te organima i organizacijama nadležnim za poslove planiranja i programiranja razvoja ovog područja.  U toku 2008. godine Republički zavod za geološka istraživanja, Zvornik, izradio je Program sanitarne zaštite izvorišta termomineralnih voda "Slatina" kojim su određene zone zaštite izvorišta. Ovaj dokument je jedan od osnovnih za planiranje prostora užeg urbanog područja naselja.
U Slatini se planirana savremen banjski centar od šireg regionalnog značaja u skladu sa savremenim trendovima i postojećim razvojem banje kao liječilišnog centra u autentičnom prirodnom ambijentu. Banjski sadržaji planiraju se na dva lokaliteta – postojećem izvorištu termomineralne vode te lokalitetu „Kiseljak“ gdje su takođe evidentirana izvorišta mineralne vode.


 

 
             © PROJEKT AD BANJA LUKA- 2010
                 Veselina Masleše 1, Banja Luka