Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

avascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-me

 

 

Prostorni plan "Petrovo"

 

PP Petrovo

Prostorni plan obuhvata prostor opštine Petrovo koja se prostire na površini od 146,47 km2 a procjenjuje se da ima oko 11.000 stanovnika. Opština je formirana nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma kao dio predratne opštine Gračanica. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu BiH i graniči sa opštinama Doboj (Republika Srpska) te opštinama Doboj Istok, Gračanica, Maglaj, Tešanj, Lukavac i Doboj Jug u Federaciji BiH.
Opština obuhvata područje naseljenih mjesta Petrovo, koje je i sjedište opštine, zatim Kakmuž, Kaluđerica, Karanovac, Krtova, Porječina i Sočkovac.
U pogledu reljefa 65% teritorije Opštine čine brdsko-planinsko područje koje se blago podiže iz ravničarskog 35% dijela teritorije sprečkog polja i završava najvišim planinskim vrhovima Ozrena. Njeno područje bogato je raznim mineralnim sirovinama kao što su: azbest, kaolin, ciglarska glina, termo-mineralne i alkalne vode, kao i nekim plemenitim, još uvek nedovoljno istraženim metalima.
Iako opština Petrovo spada u red izrazito nerazvijenih opština u Republici Srpskoj, u poslednjih nekoliko decenija, doživjela je intenzivan rast i razvoj, zahvaljujući prvenstveno povoljnom geografskom položaju i velikom prirodnom bogatstvu bližeg okruženja.

 


Izmjene i dopune urbanističkog plana "Petrovo"

 

UP Petrovo

Urbanistički plan Urbano područje naselja Petrovo obuhvata prostor ukupne površine od 375,60 hektara, a prostire se od entitetske granice (rijeka Spreča) na sjeveru i Aluškog potoka na zapadu do Bisića potoka na istoku i Cerika i Dugog brda na jugu.

Postojeći urbanistički plan izrađen je 2004. godine od strane Urbanističkog zavoda Republike Srpske a.d., Banja Luka. Program za izmjenu plana odnosi se na izmjenu plana saobraćaja i u skladu s tim ažuriranje i korigovanje plana namjene površina i elektroenergetske infrastrukture.

 

 

 

 

 
             © PROJEKT AD BANJA LUKA- 2010
                 Veselina Masleše 1, Banja Luka